Neurofeedback

El Neurofeedback és una tècnica que entrena el cervell per aconseguir un millor rendiment en les tasques que realitza i per adquirir nous aprenentatges que poden ajudar en el desenvolupament de la persona. Els pacients aprenen a com produir un patró normalitzat d'ones cerebrals. És a dir, que ajuda a les persones a estar més atentes, i en conseqüència, a ser atents.

El neurofeedback utilitza principis de base del biofeedback per donar als pacients la retroalimentació immediata de la seva activitat mental per tal que puguin aprendre a regular aquests estats mentals.

Aquesta tècnica pot ser utilitzada tant per individus sans sense dificultats com per persones que sí que en presenten (problemes de processament de la informació, TDAH, falta de concentració, relaxació...).

El neurofeedback ajudarà a qui el practiqui a poder potenciar la capacitat mental i obtenir un millor rendiment en les tasques que estiguin relacionades amb l'entrenament fet. Els protocols d'entrenament son infinitament variats i adaptables: els programes s'ajusten a la persona i al llarg del temps també es pot modificar el seu entrenament per poder millorar el seu rendiment i fer un ajust més real de la seva evolució i necessitats.

Estudis fets sobre l'eficàcia del neurofeedback demostren que les tècniques de neurofeedback tenen èxit en potenciar i incrementar les habilitats mentals, la concentració, l'excel·lència executiva, la creativitat, la relaxació, el rendiment escolar i intel·lectual, augmentant l'eficàcia en els esportistes d'èlit, i en determinats transtorns psicològics.